UTBILDNING

Jag har examen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och utbildning från estetisk linje på Södra Latins Gymnasium samt klassisk sånglinje på Kulturama. Jag har också vidareutbildat mig genom en sångkurs i röstsvaghet och sånghämningar på Kungliga Musikhögskolan för Maj-Britt Lannfjäll samt en högskolekurs i Barocksång ”Barockens Mästerverk- oratorium och kantat” för Peter Spissky på Musikhögskolan i Malmö.

Sedan hösten 2014 studerar jag orgel för Fredrik Zander, organist i Västerledskyrkan.

SÅNGSTUDIER

förutom sångstudierna på Kulturamas klassiska sånglinje och Kungliga Musikhögskolan har jag tagit privata sånglektioner för Inger Hülphers, Iwa Sörensen, Lillian Gentele, Kerstin Wahlström-Olsson, Ingrid Tobiasson och Jeremy Carpenter. Fördjupning genom masterclass i sång för bl. a. sångprofessor Kerstin Meyer, Iwa Sörenssen och Britt-Marie Ahrún på Sång- och Musikakademien i Mariefred, samt masterclass för Christer Solén. Även sångstudier och romansinterpretation i Alfvéngården, Musik vid Siljan genom ett tilldelat sångstipendium.

CANTO VOX

Jag startade mitt företag Canto Vox 2006 som bedriver privat undervisning i sång som vänder sig både till de som vill satsa på sången och kanske söka in till någon musik-utbildning för att bli professionella sångare och till hobbysångare, som t. ex. körsångare. Läs mer under”sångundervisning”. För de som använder sin röst dagligen i arbetet (tex lärare, präster, föreläsare) och behöver hjälp med sin talröst erbjuder jag lektioner med röst och talövningar. I mitt företag arbetar jag både som sångerska och sångpedagog och trivs väldigt bra i båda dessa yrkesroller. Som sångerska får jag förmedla underbar musik och som pedagog är det underbart att varje gång upptäcka vad sången och musiken ger eleverna och hur de ”växer” som individer i mötet med musiken. Jag känner mig tacksam, stimulerad och privilegierad.

KÖRLEDARE & KANTOR

Under flera år var jag verksam som körpedagog både i en kyrkoförsamling och i olika körprojekt med kören och frilansade med körprojekt med olika körer runt om i Sverige.

Bl a jobbade jag med körer från Hamburg och Leipzig som tillsammans med en svensk kör genomförde olika körprojekt med fördjupning i andningsteknik, tonbildning och interpretation som sedan avslutades med offentlig konsert i någon av kyrkorna i Helsingborg eller Malmö. Just nu jobbar jag som frilans och tar regelbundet köruppdrag där jag då jobbar med sångteknik med körsångare. Ett av mina senaste köruppdrag var med en kyrkokör från Trosa församling och deras dirigent Thomas Ahrén du Quercy där vi tillsammans med en kör från Frälsningsarmén i Stockholm gjorde ett gemensamt projekt att studera in Förklädd Gud av L-E. Larsson för senare konsert.

Sedan februari 2015 jobbar jag deltid som kantor och musikansvarig i S:t Peters församling i Stockholm.

KÖRERFARENHET

Jag har sjungit i kör sedan jag var åtta-nio år och tycker att

det är fantastiskt roligt. Jag har sjungit i flera kyrkokörer

bl a i Stockholms Domkyrkokör med konsertverksamhet främst i Storkyrkan med Michael Waldenby som dirigent och konstnärlig ledare.

SÅNGERSKAN

Jag är också verksam som frilansande sångerska, röstläge; dramatisk sopran/mezzo sopran med engagemang som solist vid konserter och andra musikaliska sammanhang både i Sverige och i Tyskland. Under åren har jag haft förmånen att få arbeta tillsammans med fantastiska pianister såsom Michael Engström och Samuel Skönberg och organister såsom Mats Åberg och Bengt Tribukait. Med pianisten Nonna Sjilo har jag framfört konsertprogram i ca 20 år. Katrina Hedén, sångerska och jag började sjunga ihop när vi träffades när vi båda jobbade på Kulturama för snart 15 år sedan och vi har sedan dess gjort återkommande konsertprogram ihop främst i kyrkor. Ett årligen återkommande program med Katrina är Stabat Mater av G. Pergolesi.

Läs mer under ”konsertprogram: Stabat Mater”.

September 2014 träffade jag pianisten Mattias Lindberg inför ett konsertsamarbete och vi jobbade tillsammans i flera år. Mattias är jazzpianist och tillsammans utforskade vi likheter och skillnader mellan klassiskt, jazz, visa och musikal och framförde många spännande cross/over konserter runt om i Sverige.

Februari 2018 träffade jag konsertpianisten Kalle Stenbäcken från Göteborg i samband med ett projekt med Bowie musik i Globen, Stockholm. Vi klickade bra ihop och har startat ett kreativt samarbete där vi båda vill arbeta med att framföra konserter med bl a romanser i olika spännande framföranden. Vi är båda nyfikna på att samarbeta med andra konstnärliga uttrycksformer såsom dramatiker, skådespelare, författare, ljusdesigners och ser fram emot många spännande samarbetsprojekt framöver.

Bl a kommer vi att samarbeta med sångerskan Ariadna Reguant Qvarsebo framöver och bl a framföra konserter med musik av svenska, katalanska och spanska tonsättare. Vi planerar flera konserter i Sverige och förhoppningsvis även i Spanien.